Archief wervingsacties

Fondsenwervingsactiviteiten zijn essentiële middelen om de continuïteit van Sibusiso te waarborgen. Hieronder vindt u een overzicht van acties waarmee voor Sibusiso extra fondsen zijn geworven. Wij willen iedereen die aan deze acties heeft meegewerkt nogmaals bedanken voor hun inzet!

 


Oliebollen en Tanzaniaanse artikelen verkoop tijdens Koninginnedag 2007 Terneuzen

Een stel vrienden en kennissen Sibusiso verkochten oliebollen en Tanzaniaanse artikelen op Koninginnedag markt in Terneuzen. Resultaat: veel aandacht voor Sibusiso en 500 euro. Voor meer informatie leest u hier het volledige nieuwsitem.

 

 

 


 

Kili beklimming (met uitgebreid reisverslag!)

Mevrouw Deur Ploegmakers beschrijft uitgebreid een Kili trip die zij samen met een groep vriendinnen ondernam. De opbrengst: 20.000 euro welke gebruikt is voor het Outreach team.

 

Een roze gloed komt op, wij moeten er bijna zijn! Links en rechts verschijnen de eerste sneeuwvelden en gletsjers (Ja, er is nog sneeuw op de top!!) en bij zonsopgang staan wij elkaar te omhelzen bij Stella Point, op de rand van de krater. Klikt u hier om het hele verslag te lezen

 

 

 

 


 

CD Songs for the Asking voor Sibusiso

Dhr. Anton van Doornmalen (van Rijk Zwaan Zaadteelt & Zaadhandel B.V.) heeft een prachtige CD opgenomen, waarvan de opbrengst ten goede komt van Sibusiso. Op de foto hiernaast ziet u dat dhr. van Doornmalen, samen met zijn vrouw Riekie, een cheque van 10.000 euro overhandigt aan Atty Hammer-Roos.

 

Op de CD Songs for the Asking worden 10 mooie nummers gespeeld (waaronder een aantal medleys). Een overzicht van alle liedjes kunt u in dit PDF document bekijken.

 

 

U kunt de CD (kosten: 10 euro) natuurlijk ook bestellen:

Per post:
Rijk Zwaan Zaadteelt & Zaadhandel B.V.
T.a.v. J. van der Kaaij
Postbus 40
2678 ZG De Lier

Per e-mail:
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

 

 


 

Rik Felderhof en Marianne Naerebout schilderen voor Sibusiso

Op 23 september j.l. on

 

tving Atty Roos uit handen van Rik Felderhof en Marianne Naerebout de eerste zeefdruk van het door hen gemaakte The Great Expectation. De opbrengst hiervan (ruim 265 euro per doek) komt ten goede van Sibusiso. In totaal zijn 85 zeefdrukken gemaakt.

Meer informatie en foto's vindt u hier.

 

 

 


Meneer Peer en de Silo's

Meneer Peer spaart regelmatig forse donaties bij elkaar voor de Stichting Sibusiso. Zo maakte hij onlangs weer 2.000 Euro over door groenten en fruit te verkopen. Fondsenwervers als dhr. Peer zijn heel belangrijk voor Sibusiso.

Er zijn op dit moment grote problemen met de droogte in heel Oost-Afrika dus ook in Tanzania. Wij merken dit onder andere aan de prijzen voor maïs, bonen en rijst. Vorig jaar, na de oogst, betaalden we voor een zak bonen van 80 kilo 40.000 shilling (omgerekend is dit ongeveer 35 Euro). Nu kost eenzelfde zak bonen al zes keer zoveel: 240.000 shilling (210 Euro)!

Bijdragen zoals deze van meneer Peer gebruiken we om vier silo’s te kunnen aanschaffen. Deze Silo’s bieden ons de mogelijkheid om na de oogst voorraden op te slaan, zodat we kunnen besparen we zo op de lopende kosten van eten.

 


 

De Nederlandse Bridge Bond sponsort Sibusiso

De Nederlandse Bridge Bond (NBB) heeft 115.000 leden en 1.100 aangesloten verenigingen.

Een aantal medewerkers van het bondsbureau van de Nederlandse Bridge Bond heeft eind 2005 afgezien van hun kerstpakket en dat uitgespaarde geld is ondertussen overgemaakt naar Stichting Sibusiso.

 

 


 

Afscheid dhr. Kramer bij Fugro Nederland N.V.

Op 11 oktober 2005 nam dhr. Ir. G-J Kramer, voorzitter en CEO van Fugro N.V. afscheid in het Concertgebouw in Amsterdam.


Voor dit afscheid heeft dhr. Kramer relaties gevraagd geen kado's te overhandigen maar een donatie te doen aan de Stichtingen Papageno en Sibusiso. Inclusief die giften van het Fugro personeel leverde dit de stichting Sibusiso 18.750 euro op!

 

 


Geen relatiegeschenken voor het tijdschrift HiFi.nl

Het internettijdschrift HiFi.nl heeft dit jaar geen relatiegeschenken verstuurd en een bedrag van 750 euro overgemaakt op de bankrekening van de Stichting Sibusiso.

 


Meneer Peer Kuiper

Meneer Peer Kuiper is al 5 jaar bezig om geld bij elkaar te brengen voor Sibusiso door groenten en fruit te verkopen. Meneer Kuiper kocht de groenten eerst bij tuinders in de buurt maar nu iedereen weet dat hij de opbrengst niet voor zichzelf houdt krijgt hij steeds meer gratis.

Door ook veel reclame te maken voor Sibusiso in zijn kerk heeft dit ertoe geleid dat de helft van de opbrengst van de jaarlijkse bazar is over gemaakt naar Sibusiso.

 


Twee bijzondere acties uit Terneuzen en Zoetermeer!

Drie mensen uit Terneuzen, mevrouw Verpoorte, de heer Risseeuw en de heer Verschoor hebben gedurende anderhalve dag peren geplukt in een boomgaard te Zaamslag t.b.v. Sibusiso. De opbrengst was 225 euro en is inmiddels door de eigenaar van de boomgaard overgemaakt.

Mevrouw Tewes uit Zoetermeer heeft ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag geld gevraagd voor Sibusiso. In het programma 'De Stoel' van Rik Felderhof van enige jaren geleden, trof haar de bevlogenheid van Atty en Henk Hammer. Zij heeft inmiddels het gekregen bedrag van 250 euro overgemaakt.

 


Willem Alexander School Amstelveen sponsort Sibusiso

Op vrijdag 24 juni was het slotstuk van de jubileumweek op de Willem Alexander School in Amstelveen: DE PARADE. In optocht onder begeleiding van een dixielandband gingen de kinderen met hun familie naar het park in Middenhoven. Hier was een groot feestterrein ingericht waar de kinderen konden optreden. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes konden zij picknicken en rustig rondkijken bij de diverse optredens. Op de markt zijn de zelfgemaakte spulletjes verkocht voor het goede doel: Sibusiso.

 

 

Op deze foto ziet u dat Atty Roos van de Stichting Sibusiso een cheque ter waarde van 2.500 euro ontvangt. Voor meer informatie en foto's kunt u ook even kijken op de website van de Willem Alexander School.

 


Achmea sponsor Sibusiso

FBTO, Zilveren Kruis, Groene Land, Centraal Beheer en Staal Bankiers zijn slechts enkele merken van Achmea, een van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Achmea neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus, bijvoorbeeld door de sponsoring van Sibusiso.

 

De zorgdivisie van Achmea heeft in december 2004 alle verzekerden geïnformeerd over de wijzigingen ten aanzien van hun zorgverzekering. De medewerkers van Klantenservice Telefonie hebben vragen van klanten op een uitstekende wijze beantwoord. Ze hebben daarmee 6.540 euro verdiend voor Sibusiso. Een bedrag dat door Achmea is verhoogd naar 7.500 euro.

 

Op 24 juli 2005 hebben Atty Roos en Henk Hammer de sponsorbijdrage van Achmea voor Sibusiso in ontvangst genomen tijdens de Teamleidersdag Klantenservice Telefonie te Leusden. Uiteraard niet nadat ze vol enthousiasme hebben verteld over waar hun werk 5 jaar geleden begon en waar Sibusiso nu staat. Een verrassing voor Atty en Henk om een cheque ter grootte van dit bedrag van Erwin van Leussen te mogen ontvangen. Een welkome bijdrage in de bouw van een derde huis voor de kinderen.

 

 


Op naar de top - 2 en 3

Benoit Wach, Declan Walsh en Francois Dophemont hebben in december 2004 de Kilimanjaro beklommen voor Sibusiso. Om het uitgebreide verslag, met foto´s, dagverslagen en achtergronden, te bekijken klik hier.

 

 

In oktober 2004 hebben Henrieke Crielaard, Ingrid Daamen, Jane Duijnmeijer, Irene Jansen, Melinda Jansen, Delia van Tilburg en Tienke Vermeiden de Kilimanjaro beklommen om geld in te zamelen voor Sibusiso.
Voor alle informatie over deze tocht van 6 dagen, klik hier.

 

Dat klimmen werkt blijkt wel uit de volgende cijfers. De dames haalden bijna 12.000 euro op, de heren ruim 7.500 euro. Het totale bedrag werd door de MeerWaarde-actie van Wilde Ganzen met 70% vermeerderd. Het totaalbedrag (minus kosten) komt hiermee uit op 31.000 euro die gebruikt worden voor de uitbreiding van de ergotherapieruimte en aangepaste speeltuin van Sibusiso.

 


Christus is Koning Kerk, Fitness Centrum Bolnes en Rotary Ridderkerk sponsoren Sibusiso

EURO 6.633,00

Een prachtig resultaat ! Dit is het bedrag wat bijelkaar gesport is tijdens de paardenmarkt van het Dillenburg van zaterdag 04 september 2004 ten bate van Sibusiso.

 

 

Enkele voorbeelden wat dit bedrag voor waarde heeft in Tanzania :

  • Sibusiso zou hier een veldwerkleider (maatschappelijk medewerker/verpleegkundige) 2,5 jaar voor kunnen aanstellen of
  • De normale medische kosten bij Sibusiso voor 18 jaar kunnen hiermee betaald worden of
  • Een stoeltje op maat of sta-frames voor dubbel gehandicapte kinderen, zodat ze niet de hele dag in bed hoeven te liggen; hiervan kunnen er 440 stuks gekocht worden of
  • Een kind + verzorger kunnen 18 jaar lang eten of
  • Sibusiso kan 60 personen een beroepsopleiding voor gehandicapten laten volgen.
  • Wij willen een ieder die dit behaalde resultaat mogelijk gemaakt heeft, in welke vorm dan ook, hartelijk bedanken. Speciaal willen alle geholpen kinderen uit Tanzania u bedanken, want zonder u steun kunnen ze niet en lijden ze een troosteloos leven.

 


Op naar de top - 1

In januari 2003 hebben acht bevriende zakenmannen de top van Mount Kilimanjaro bereikt. Het doel was zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Sibusiso. Deze acht fitte kerels zijn per kilometer gesponsord en dit heeft 50.000 euro voor Sibusiso opgeleverd.

 

 


Paprika, prei, peentjes te koop!

Alle beetjes helpen! Zo heeft het nichtje van Atty en Henk, Vivian van Heest, op zaterdagochtend op de stoep voor haar huis groenten verkocht voor het goede doel. Paprika, prei, peentjes, komkommers. Binnen 3 uur was alles verkocht en heeft Vivian 96 euro voor Sibusiso ingezameld.

 

 


Aerobics voor Sibusiso

Al voor het tweede jaar is door de Gereformeerde kerk in Slikkerveer een aerobic marathon georganiseerd. Dit jaar heeft deze fiets, step, en roei marathon 5.300 euro opgebracht voor de Stichting Sibusiso.

 

 


Regenboog School Slikkerveer 100 jaar

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Regenboog School in Slikkerveer is het jubileum jaar gestart met een sponsorloop door alle kinderen. Deze sponsorloop heeft 6.000 euro opgeleverd.

 


Nieuwe auto van Rijk Zwaan in de Lier

Voor het tweede jaar heeft het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan in de Lier, in overleg met mensen van de ondernemingsraad, het geld voor de kerstpakketten aan Sibusiso geschonken. In 2004 hebben we daar een nieuwe auto voor kunnen kopen.

 

 


Voorlichtingsfilm door Grafisch Lyceum Rotterdam

Leerlingen van het Grafisch Lyceum in Rotterdam hebben begin 2004 een voorlichtingsfilm gemaakt als afstudeeropdracht. Deze film is tegen betaling van 10 euro als videoband of DVD te bestellen bij de voorzitter van het bestuur. Om te bestellen, klik hier.

 


Hans van Bokkem Stichting

De Hans van Bokkem Stichting heeft het schoolgebouwtje gefinancierd nadat de oprichter van deze stichting, na een bezoek aan verschillende projecten in Tanzania, het volste vertrouwen had in de opzet van Sibusiso. Er prijkt nu een mooie plaquette op het gebouw.

 

 


Bridge drive Rotary Terneuzen

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft de Rotary Club van Terneuzen een bridge drive georganiseerd. Ook dit jaar heeft dit weer het mooie bedrag van 4.000 euro opgeleverd.