De oprichters

De Stichting Sibusiso is opgericht door Henk en Atty Hammer-Roos uit Terneuzen. Henk heeft tot 2001 een eigen huisarts praktijk gehad in Terneuzen. Daarnaast is hij een ervaren tropenarts. Atty is verpleegkundige, verloskundige en onderwijzeres. Samen hebben ze jarenlang in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen gewerkt via Artsen Zonder Grenzen. Daar hadden ze dagelijks te maken met de slachtoffers van geweld en onderdrukking. Dit zijn in de regel de meest kwetsbare leden van de samenleving: moeders, kinderen, ouderen en gehandicapten.

 

Henk en Atty wilden graag een project starten in een ontwikkelingsland voor één van deze groepen mensen. Ze hebben gekozen voor Tanzania vanwege de politieke stabiliteit van het land. Om te bepalen wat de doelgroep van het project zou worden, hebben Henk en Atty onderzoek gedaan en contact gehad met sleutelfiguren van verschillende instanties en organisaties. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek is besloten een project te starten voor de verstandelijk gehandicapte kinderen van Tanzania.

 


Henk en Atty Hammer-Roos

De oprichting

Na uitgebreid onderzoek in Tanzania zijn Henk en Atty teruggekeerd naar Nederland en hebben in mei 2000 de Stichting Sibusiso opgericht. De familie is meegegaan in hun enthousiasme en heeft de opbouw van het centrum financieel mogelijk gemaakt. In april 2001 is de stichting eveneens geregistreerd in Tanzania als een Non-Governmental Organisation (NGO). Zowel de Nederlandse stichting als de Tanzaniaanse NGO heeft een lokaal bestuur. De samenstelling en contactadressen van het bestuur vindt u onder Contact.