De speeltuin en Sibusiso-walk

Als uitbereiding op de speeltuin is in 2002 de Sibusiso-walk gebouwd. Hier kunnen de kinderen hun sensorische en motorische vaardigheden oefenen.
In 2005 wordt de speeltuin gerenoveerd en uitgebreid met een aantal speeltoestellen die speciaal geschikt zijn voor kinderen met een ernstige meervoudige handicap.

 


De Sibusiso-walk

De centrale keuken, wasserij en garage

Aangezien de kinderen allemaal de nodige aandacht opeisen, is er voor de huismoeders geen tijd om zich ook bezig te houden met huishoudelijke activiteiten als koken en wassen. Er bevindt zich daarom een centrale keuken op het centrum, waar niet alleen het eten voor de kinderen die in het centrum verblijven of voor therapie naar het centrum komen wordt bereid, maar ook voor het personeel en de begeleiders van de kinderen. Dit betekent dat er dagelijks 160 maaltijden worden klaargemaakt.

 


De vrouwelijke koks bereiden...                     een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd

 

Naast de keuken is er ook een wasserij, waar met de hand wordt gewassen, zijn er verschillende opslagruimtes en is er een garage voor het onderhoud van de auto’s.

De werkplaats

Veel kinderen die bij Sibusiso in behandeling zijn geweest, hebben speciale hulpmiddelen nodig vanwege hun lichamelijke beperkingen. Het betreft sta-rekjes, aangepaste stoelen, ligbanken enz.

 


Timmerman Matias Kiara aan de slag in de werkplaats