De Leskeuken

De Leskeuken

In de leskeuken willen we de kinderen van Sibusiso leren om te koken op Tanzaniaanse manier; met brandhout, houtskool of petroleum, zodat ze ook in het gezin hun steentje kunnen bijdragen.

0

Zo leren ze hoe ze groente kunnen schoonmaken en snijden, hoe ze moeten meten en wegen, hoe ze vuur kunnen aanmaken en wat de gevaren van vuur kunnen zijn, hoe ze instructies in recepten moeten opvolgen en hoe ze de ingrediënten in de pan moeten doen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan het opdienen van het eten en het eten van het klaargemaakte voedsel. Tenslotte wordt hen geleerd hoe ze de keuken en de omgeving van de keuken kunnen schoonhouden en wordt hen geleerd af te wassen na het eten.

 

Aan de hand van deze kooklessen wordt niet alleen hun zelfredzaamheid, maar ook hun fijne motoriek, oog-handcoördinatie en hun intellectuele vaardigheden gestimuleerd.De kooklessen worden niet alleen aangeboden aan de kinderen die aan het schoolprogramma deelnemen, maar ook aan jonge volwassen die dagelijks naar het centrum komen voor het aangepaste werkprogramma in de vorm van workshops.

 

1
1