Nieuws

Yunnis is een van onze sterren

Dit is Yunnis. Hij is samen met zijn moeder een van de sterren vna onze nieuwe video die binnenkort beschikbaar komt. Yunnis vertelt over zijn droom voor de toekomst. De video is een productie van No Bullshit/Little Giant Stories uit Arnhem, het is fijn samenwerken met deze professionals. Wordt vervolgd!

De reis van Julita

Sinds april verblijft Julita Lyimo samen met haar eenjarige dochter Fortunata in het Sibusiso centrum voor het 3 maanden programma.

Jongeren met een verstandelijke beperking tussen de 12 en 27 jaar kampen met een aantal uitdagingen. Het is moeilijk om sociale vaardigheden te ontwikkelen waardoor integratie in de samenleving vaak belemmerd wordt en hun kansen op persoonlijke groei zijn beperkt. Het programma richt zich op het trainen van vaardigheden in het dagelijks leven en de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Het drie maanden programma heeft tot doel uitgebreide zorg en ondersteuning te bieden aan kinderen van 0 tot 5 jaar, onder begeleiding van hun ouders. We bieden een veilige en verzorgende omgeving, terwijl we ook essentiële kennis en ondersteuning bieden aan de ouders en familieleden over hoe ze het beste voor kinderen met een verstandelijke beperking kunnen zorgen.

Eerste 3 maanden groep uitgezwaaid

Dertig jonge kinderen zijn met hun moeder medio januari naar het Sibusiso centrum gekomen voor het drie maanden programma. Dat houdt in dat zij van maandag tot en met vrijdag in het centrum verblijven. Zij wonen gedurende die periode in een van de drie paviljoenen, eten met elkaar en doorlopen een dagelijks programma dat bestaat uit fysiotherapie, ergotherapie, voedingsadvies en advies voor de moeder hoe het kind het best gestimuleerd kan worden.