Terwijl we terugkijken op een geweldig 2022, zijn we gefocust op het geweldige werk dat voor ons ligt in het nieuwe jaar. Veel kinderen en families rekenen op ons allemaal voor een impactvol jaar. Iedereen is verheugd om terug te zijn, onze programma's draaien op volle toeren en we kijken allemaal uit naar wat het jaar in petto heeft voor ons, onze kinderen met een verstandelijke beperking, hun families en de gemeenschap als geheel.

Tot nu toe hebben we een vol programma; 30 kinderen in het groepsprogramma van drie maanden, 18 kinderen in de groep van 6 maanden op pensionbasis en 7 op dagschoolbasis. Met een nieuwe toevoeging van een ergotherapeut aan ons bekwame team dit jaar, hebben we er alle vertrouwen in dat onze diensten alleen maar beter zullen worden.

Hoewel het programma dit jaar nog maar een paar weken gaande is, hebben we nog steeds heel spannend nieuws en mooie verhalen bij Sibusiso! 5 van onze kinderen met sociale vaardigheden zijn geselecteerd voor het nationale Special Olympics-team en maken zich op voor Berlijn in juni van dit jaar. Onze leraar Augustino is geselecteerd als assistent-bondscoach volleybal. Het is zo'n geweldige kans voor onze kinderen om zichzelf te tonen aan de rest van de wereld en te laten zien hoe geweldig ze kunnen zijn als ze de kans krijgen!

Ondertussen heeft Amani Steven alle kansen gepakt om voor het eerst in zijn vierjarige leven zelf te zitten, zonder steun! Amani is een driejarige jongen, binnenkort vier, met hersenverlamming. Het verhaal van Amani is erg triest. Toen hij pas 13 maanden oud was, gooide zijn vader hem het huis uit vanwege zijn handicap en zwoer hij ze allebei te vermoorden als hij ze ooit zou zien. Amani's vader komt uit een vooraanstaande familie en noch hij, noch zijn ouders wilden hun familienaam 'beschamen'. Stella, de moeder van Amani, die toen al in haar late tienerjaren was, besloot om hulp te zoeken bij een weeshuis. Terwijl ze op een ochtend radeloos naar haar favoriete christelijke radiostation luisterde, hoorde ze van Sibusiso en de programma's. Na veel mislukte bezoeken aan verschillende toverdokters en pastoors, wist ze dat dit haar laatste kans was.

Amani werd in augustus 2022 in het programma geregistreerd, zonder controle over het hoofd, zonder rompcontrole, en hij kon ook niet rollen of op enigerlei wijze van de ene plaats naar de andere gaan. Met een zeer vastberaden en boze moeder, die niets anders wilde dan haar zoon zien ontwikkelen om terug te keren naar de dodelijke vader, begon Amani's Sibusiso-reis. In december 2022 was Amani een van de snelst verbeterde kinderen in het programma, hij had controle over zijn hoofd en lichte controle over zijn romp, dus werd hij op een speciale stoel gezet.

Dit jaar nam Amani deel aan het drie maanden durende groepsprogramma. Stella heeft veel counseling gekregen en ze is momenteel op een genezingsreis om te vergeven en te vergeten, en net toen ze het nodig had, glimlachte de hemel op haar neer met zoveel zonnestralen! Op 12 januari 2023, drie dagen voor zijn verjaardag, zette Amani het hele centrum stil toen hij alleen zat, zonder enige ondersteuning! Er was veel geschreeuw te horen van zijn moeder die het een wonder noemde.

“Ik ben overweldigd door emoties en kom niet meer uit mijn woorden. Ik wist dat er een dag zou komen waarop mijn zoon zal bewijzen dat ze allemaal ongelijk hebben, en die dag is vandaag! Ik heb het allemaal gehoord, ik ben zo vaak verraden door de mensen die het dichtst bij me staan ​​en ik weet dat mijn moeder vandaag vanuit de hemel op me schijnt en ze is blij voor me. Of hij nu in een rolstoel zit of niet, mijn zoon zal op een dag iemand zijn en hij zal me trots maken. Het aantal keren dat ik zelfmoord heb overwogen, het aantal keren dat ik heb gehuild en deze dag heb gewenst, kan alleen God vertellen. Heel erg bedankt Sibusiso, we kunnen alleen maar beter worden. Voor alle moeders die er zijn, is er hoop, therapie is echt ', zei een geëmotioneerde Stella, Amani's moeder.

We zijn erg blij met Amani's reis, we wensen ze niets dan het beste, we hopen dit jaar zoveel mogelijk Amani's te hebben

We zijn het aan ieder van jullie verschuldigd, we zijn omdat jullie zijn.

Er wordt gezegd, als je meer hebt dan je nodig hebt, verbreed dan je tafel om meer ruimte te creëren voor mensen in nood. Niets is te klein om het verschil te maken.

Heel erg bedankt iedereen voor jullie steun; proost op een geweldig 2023!