De school

De school

Op het terrein van Sibusiso bevindt zich een school. De school bestaat uit twee klassen voor de jongeren van het 6 maanden programma en een groot lokaal voor de moeders met jonge kinderen die 3 maanden bij Sibusiso verblijven.

0

De school op het centrum is geen gewone basisschool, maar een speciale basisschool. Middels deze vorm van onderwijs kunnen de verborgen capaciteiten van deze kinderen ontdekt en ontwikkeld worden. Het onderwijs wordt aangeboden in de vorm van activiteiten als verzorging, sociale vaardigheden, basis taal- en rekenles, muziek en dans, tekenen, verven, knutselen, sport en spel, huishoudelijke taakjes en naaien, timmeren, tuinieren.

 

Binnen het reguliere onderwijs in Tanzania kunnen verstandelijk gehandicapte kinderen (nog) niet optimaal begeleid worden. Dit komt met name doordat de klassen groot zijn, waardoor er geen mogelijkheid is voor individuele aandacht wat juist  voor kinderen met een verstandelijke handicap zo belangrijk is. Er zijn in Tanzania echter weinig opleidingsmogelijkheden voor leerkrachten voor speciaal onderwijs, waardoor dit probleem in stand blijft.

Klik op deze link voor een korte video impressie.

1
1