Het bestuur van Stichting Sibusiso zoekt voor haar bestuur in Nederland een nieuwe bestuurder met het profiel 'Fondsenwerving'

Sibusiso Nederland is een organisatie die zich inzet voor kinderen met een geestelijke en lichamelijke beperking en hun families in Tanzania (zie www.sibusiso.nl voor meer achtergrond). Het bestuur van Sibusiso Nederland bestaat uit zes enthousiaste leden die zich op vrijwillige basis inzetten voor de organisatie. Momenteel is er een vacature voor een bestuurslid met de portefeuille ‘fondsenwerving’. We zijn op zoek naar een gedreven en ervaren professional die de financiële middelen van de organisatie kan vergroten en zo de missie van Sibusiso kan ondersteunen.

Verantwoordelijkheden:

  1. Fondsenwervingstrategie ontwikkelen: Als bestuurslid met de portefeuille fondsenwerving ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een strategie om de financiële middelen van Sibusiso Nederland te vergroten. Dit omvat het identificeren van potentiële donateurs, het opzetten van fondsenwervingscampagnes en het onderhouden van relaties met bestaande donateurs.
  1. Donateurs en sponsors werven: Je zult actief op zoek gaan naar nieuwe donateurs en sponsors om de financiële basis van de organisatie te versterken. Dit kan onder andere via netwerkevenementen, persoonlijke contacten en online kanalen. Het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met deze stakeholders is van essentieel belang.
  1. Fondsaanvragen en subsidieprogramma's beheren: Je zult verantwoordelijk zijn voor het opstellen van overtuigende fondsaanvragen en het identificeren van geschikte subsidieprogramma's. Hierbij werk je nauw samen met andere bestuursleden en de betrokken teams binnen Sibusiso Nederland om ervoor te zorgen dat de projecten en activiteiten van de organisatie financieel ondersteund worden.
  1. Communicatie en PR: Je zult betrokken zijn bij de communicatie- en PR-activiteiten van Sibusiso Nederland, om het bewustzijn van de organisatie te vergroten en de impact van fondsenwerving te maximaliseren. Samen met de bestuursleden met aandachtsgebieden communicatie en digitalisering zul je werken aan het ontwikkelen van effectieve boodschappen en materialen die de missie van Sibusiso Nederland op een overtuigende manier overbrengen.

Profiel:

  • Ervaring in fondsenwerving: Je hebt een bewezen staat van dienst in het werven van fondsen voor non-profitorganisaties of vergelijkbare instellingen. Je bent bekend met verschillende fondsenwervingsmethoden en hebt ervaring met het opzetten van succesvolle campagnes.
  • Netwerker: Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om relaties op te bouwen en te onderhouden met potentiële donateurs, sponsors en andere stakeholders. Je hebt een groot netwerk en bent in staat om nieuwe kansen voor fondsenwerving te identificeren.
  • Strategisch denken: Je kunt strategisch en creatief denken bij het ontwikkelen van fondsenwervingsplannen

 

Interesse?

Herken jij je in het profiel? Voor meer informatie is Casper van Kempen, @email, gaarne bereid een telefonische afspraak te maken.

Sollicitaties kunnen worden gericht aan @email