Gelukkig Nieuwjaar!

Hartelijke groeten van Sibusiso! Het is weer een nieuw jaar en een nieuwe kans om een impact te hebben voor kinderen met een verstandelijke beperking en onze diensten als centrum verder te ontwikkelen en te verbeteren. We zijn op 10 januari weer opengegaan, na de gebruikelijke kerstvakantie.  Ons 3-maanden groepsprogramma is van start gegaan met alle 30 uitgenodigde kinderen. Na een heel jaar meisjes, komen er dit jaar weer jongens in de 6 maanden groep; 18 in boarding en 7 in het dag schoolprogramma.

Omdat het de sportperiode is, zijn onze voetbal-, atletiek- en volleybalteams zich al aan het voorbereiden op de komende wedstrijden. Door onze behaalde successen in deze sporten, heeft ons volleybalteam zich rechtstreeks geplaatst om de regio Arusha te vertegenwoordigen in de regionale competities met slechts twee sporters van andere teams uit de regio. Het voetbalteam wordt gesteund door professionele vrijwilligers van de Future Stars Academy, zodat we dit jaar nog betere resultaten kunnen verwachten. Future Stars heeft de meeste spelers in de lokale competities voortgebracht en er zijn al twee van onze kinderen geselecteerd door teams in de tweede en derde divisie van het Tanzaniaanse voetbal. Deze samenwerking is dus een grote hulp voor ons. We hebben ook nieuwe spannende programma's zoals het leren van acrobatiek (ja acrobatiek!). Dit is niet alleen nuttig vanwege de fysieke uitdagingen, maar ook voor het zelfvertrouwen, het vermaak en de voldoening om bepaalde doelen te bereiken. Onze kinderen genieten ervan, drie zijn al verbonden aan een van de plaatselijke acrobatische groepen, en verdienen er zelfs mee. We hopen dat 2022 net zo'n succes wordt als 2021, hopelijk meer, want er staat veel te gebeuren.

Als teken van het succes van de Sibusiso programma’s, realiseren we dit jaar eindelijk de droom om een kenniscentrum te beginnen. Wij als Sibusiso vinden dat we ver zijn gekomen in afgelopen 20 jaar. Onderweg hebben we veel geleerd en onze programma's zijn op verschillende manieren ontwikkeld en verder gegroeid. Na alles wat we in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd is het mooi dat we nu anderen kunnen ondersteunen in het zorgen voor kinderen met een geestelijke beperking. Dit plan ligt al een paar jaar in het vat, maar nu is het is eindelijk helemaal gerijpt. Het idee is om andere organisaties of individuen die al werken of willen werken met mensen met een verstandelijke beperking op te leiden en hen uit te rusten met de nodige kennis. Zo hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken die zich kunnen inzetten voor hetzelfde doel als dat van Sibusiso.

Het trainingsteam vertrekt op de 20ste uit Arusha in een poging om alle regio's te bezoeken, bekendheid te geven aan onze programma's, overheidsfunctionarissen op het gebied van handicaps te ontmoeten en een netwerk met andere instellingen te creëren. Zo hopen we uit te kunnen zoeken wie wat doet en waar we kunnen helpen. Het is een enorme leermogelijkheid en we zijn er zeker van dat we hierna nog veel meer kunnen door ontwikkelen. We verwachten dat we na deze trip de specifieke trainingen kunnen starten voor de verschillende onderwerpen van Sibusiso.

Met de groei van het aantal kinderen en activiteiten is ook ons team dit jaar uitgebreid: we hebben ons team versterkt met 8 professionals vanuit verschillende werkgebieden en zijn ervan overtuigd dat ze bij zullen dragen aan een grote positieve impact in het leven van onze kinderen. We kijken er naar uit om ook dit jaar uw support te mogen krijgen en zoals altijd kunnen we u niet genoeg bedanken dat u deel uitmaakt van de Sibusiso familie. Wees gerust dat het duwtje in de rug dat we van u krijgen ons altijd blijft motiveren.

Namens al onze kinderen, en hun families: Asante sana, laten we 2022 groter en beter maken!